/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Nieuws

Nieuwsbrief 75

 

Beste leden van de SAS,

Ledenvergadering 12 september 2018

De aftrap van het seizoen heeft woensdagavond plaatsgevonden. 27 leden waren aanwezig bij de vergadering. Na een terugblik op het geslaagde seizoen 2017 / 2018 hebben we plannen gemaakt voor het komende schilderseizoen. We houden jullie op de hoogte over de nog te organiseren workshop in februari en de andere activiteiten. Voor komend seizoen hebben zich 6 nieuwe leden aangemeld. Wij wensen jullie veel schilderplezier bij de SAS! Het ledenaantal voor dit seizoen komt hiermee op 42 leden.

 

Na afloop heeft Anneke Oostra ons kijkje laten nemen bij de opleiding Art Partout in Deventer. Een mooi verhaal met een mooie start: “iedereen kan schilderen maar je moet het wel willen”. In de opleiding leer je goed je technieken toepassen en dat is een goede basis voor een succesvol vervolg. Nogmaals dank Anneke.

 

Over het seizoen 2018 – 2019

Bijgaand treffen jullie de data aan van de schildersbijeenkomsten. Tot maandagmiddag 1 oktober om 13.15 uur of dinsdagavond 2 oktober om 19.30 uur.

 

Nieuwsbrief 74

 

Beste leden, aspirant-leden en geïnteresseerden in de SAS,

 

Over het seizoen 2018 - 2019

Het is weer zo ver. We gaan straks weer beginnen met het schilderseizoen. Jullie worden allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op woensdag 12 september om 20.00 uur in Wijkaktiviteitencentrum “De Korf”, Gasthuislaan 84, 8331 MZ te Steenwijk (tel 0521-522612).

We bespreken een aantal zaken over de schilderbijeenkomsten en de overige activiteiten.

 

Na de pauze vertellen onze leden Anneke Oostra en Roelof Berkenbos over hun schilderkunst. In een PowerPoint presentatie tonen ze hun schilderijen en vertellen daarbij hoe ze werken met aquarel, acryl en olieverf.    

 

Zoals gewoonlijk kunnen jullie op deze avond je voorkeur bekend maken voor maandag (13.15-15.15 uur) of dinsdag (19.30-21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 1 en dinsdag 2 oktober. Wij zijn blij dat Anne Mercker ons weer als docent zal bijstaan.

 

34 Leden hebben zich opgegeven voor het nieuwe seizoen; 3 weten het nog niet zeker. Wij vragen de leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om voor 1 september telefonisch uitsluitsel te geven aan Afke of Aukje. Inmiddels hebben zich ook 4 aspirant leden gemeld voor de SAS! Ook zij zijn uitgenodigd voor deze avond.

 

De contributie voor de 20 bijeenkomsten van het seizoen 2017-2018 bedraagt € 120,-. Graag ontvangen wij jouw bijdrage voor 5 september op rekening nr. NL83 ABNA 0442 3497 18 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

 

Wij zien er naar uit om jullie op 12 september a.s  te ontmoeten!

 

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

 

Harry, Aukje en Afke

                                                                            

Harry de Coo           (voorzitter)             tel 06 83405314

Afke Potze              (secretaris)             tel 513695

Aukje Hetebrij         (penningmeester)     tel 517952

 

Nieuwsbrief 72

Inhoud

We gaan nog een aantal keren schilderen en daarna sluiten we het seizoen in de Zuidwester weer af. In deze Nieuwsbrief vinden jullie informatie over de laatste bijeenkomsten, de mogelijkheid om in te tekenen op een vervolg bij Anne en de expositie van onze schilderijen in de Galerie. Het bijbehorende invulformulier voor de expositie wordt tijdens de lessen van 5/6 februari uitgedeeld.

 

De afloop van het seizoen

De laatste bijeenkomsten van de SAS zijn op maandag 12 maart en dinsdag 13 maart.

 

Vervolglessen bij Anne Mercker

Anne biedt ons de gelegenheid om bij haar thuis nog 4 keer te komen schilderen, op dezelfde dagen en tijd als in de Korf. Deze cyclus start op maandagmiddag 19 maart en dinsdagavond 20 maart. De kosten bedragen € 35,- inclusief koffie/thee; graag voor afloop van ons seizoen bij Anne opgeven en tegelijk betalen.

 

Expositie in de Galerie 2018

Van 8 juni t/m 22 juni houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in de Galerie Steenwijk. Het volgende schema wordt aangehouden:

 

 • dinsdag 5 juni, werkstukken brengen van 16.00 - 17.00 uur (1 werkstuk per lid!)
 • vrijdag 8 juni, de tentoonstelling is voor het eerst te bezichtigen
 • zaterdag 9 juni, de officiële opening om 10.30 uur
 • vrijdag 22 juni, de laatste openingsdag
 • zaterdag 23 juni, ophalen werkstukken van 10.00 - 11.00 uur

 

Jullie krijgen de vragenlijst voor deelname op 5/6 februari uitgereikt. Leveren jullie deze s.v.p. voor eind februari in! Zodra alles binnen is worden de gegevens verwerkt en volgt de definitieve regeling van het toezichthouden.

Voor onze nieuwe leden is de taak van ‘toezichthouder’ wellicht nog onduidelijk. Vraag er eens naar tijdens het schilderen, dan blijkt ongetwijfeld hoe leuk en gezellig het is!

 

Diashow

Ook dit jaar willen wij tijdens de tentoonstelling weer een continue diavoorstelling laten zien van ons werk uit afgelopen jaren. De Galerie beschikt over een groot TV toestel, dat in de nis links van de ingang wordt opgesteld met comfortabele stoelen er voor.

Hiertoe moeten foto’s worden gemaakt. Wij stellen voor om dit te doen tijdens de lessen op 19/20 en 26/27 februari. Wanneer u hiervoor twee mooie schilderijen meeneemt (vorig jaar niet vertoond), zorgen Klaas en Harry voor het fotograferen!

 

Wanneer je zelf geschikte digitale foto’s hebt van jouw werk (1 Mb of groter), wordt je verzocht deze op te sturen naar kw.vanderveen@gmail.com

 

De foto’s worden verwerkt in het programma Windows Movie Maker en aangevuld met enkele foto’s van onze bijeenkomsten en vorige tentoonstellingen. Ook wordt jouw naam bij de schilderijen vermeld.

 

Exposeren van leden van de SAS

Leo Jutten exposeert in februari en maart in het Kulturhus in Giethoorn. Zondag 4 februari om 16.00 uur is de opening van de expositie “Penseelstreken van een waterman” van Leo.

Aukje Hetebrij exposeert in februari en maart met haar pasteltekeningen in Zorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove.

 

Website voor kunstenaars

Hubrecht Duijker heeft een website opgezet voor kunstenaars:www.kunstenkleurwerk.nl. Het is mogelijk om met je schilderwerkstukken op deze website gratis te exposeren. Willy Hulskemper, Klaas van der Veen en Aukje Hetebrij staan met hun werk al op deze site en zijn er enthousiast over.

Ook de SAS is er met de website op vermeld en dat is mooie reclame voor ons!

N I E U W S B R I E F   N U M M E R  E E N  E N  Z E V E N T I G

Beste leden van de SAS,

 

Laatste schilderbijeenkomsten in 2017

Op maandag 4 december en maandag 11 december.

Op dinsdag 12 december en dinsdag 19 december.

 

Dinsdag 5 december is er geen schilderen i.v.m. Sinterklaas. De Zuidwester kan op deze dag geen mensen vinden voor de kantine.

 

Open Huis Anne

Volgens traditie houdt Anne Mercker weer open huis en wel op zondag 14 januari a.s. Zij nodigt ons allen met partner uit, om op deze dag vanaf 16.00 uur naar Klosseweg 11 te komen, aan de Kolderveense Bovenboer (op het kruispunt De Bramen - Gasthuisdijk). De gebruikelijke oproep aan bakkers/baksters onder ons om wat lekkers mee te nemen is ook nu weer van kracht – graag even met Anne overleggen tijdens de les of telefonisch op 0522 - 491168.

 

Start schilderen in het nieuwe jaar

Maandag 8 januari en dinsdag 9 januari starten de schilderbijeenkomsten weer.

 

Uitje SAS

In Museum de Fundatie in Zwolle is vanaf 21 januari een tentoonstelling te zien van Neo Rauch. Zie ook: www.museumdefundatie.nl/nl/neo-rauch/ . We hebben het museum gevraagd of we een rondleiding van een uur kunnen krijgen op donderdag 25 januari. Anne Mercker begeleidt ons verder bij de tentoonstelling. 

 

Wil je mee? Geef je dan op via mail (h.decoo@kpnmail.nl) of telefoon (06 8340 5314) bij de voorzitter. Graag voor 31 december.

 

Donderdag 25 januari verzamelen we met de deelnemers om 9.40 uur bij het station Steenwijk. We arriveren om 10.12 uur op het  station Zwolle en vervolgens is het 10 minuten lopen naar het museum. In de loop van de middag reizen we weer terug. Het museum en ook deze tentoonstelling is vrij toegankelijk met de museumkaart. Ben je niet in het bezit van een museumkaart dan betaal je €11,00 voor de tentoonstelling.

 

 

Kunst expositie in Vollenhove

Afke komt met het volgende bericht. De Sas mag in oktober t/m december 2018 exposeren in Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove. Nu wil Afke graag inventariseren of hier belangstelling voor is. Bericht naar: afkepotze@xs4all.nl . Er is plaats voor ongeveer 20 schilderijen. Nieuw Clarenberg wil graag dat het een thema heeft, het voorstel voor het thema is winter. Graag wil Afke voor het eind van het jaar weten of je hieraan mee wilt doen zodat zij aan Nieuw Clarenberg kan laten weten of we het doen of niet.

Als het doorgaat zoekt Afke nog wel iemand die haar kan helpen om het verder te organiseren. Meld dat even aan Afke.

 

 

 

 

NIEUWSBRIEF  Nummer 67

Steenwijk, 8 maart 2017

 

Beste leden van de SAS,

Het schilderseizoen in de Zuidwester is voorbij. Een aantal leden schildert op dinsdagavond nog door bij Anne thuis.

Daarna volgt de expositie in de galerie. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Klaas werkt aan een mooie diashow van onze schilderijen van de afgelopen jaren. We hopen straks weer de nodige belangstelling te trekken met onze kunst.

 

Onze expositie in Galerie Steenwijk van 26 mei t/m 9 juni 2017

 1. Het inleveren is op dinsdag 23 mei van 16.00 – 17.00 uur. Via de bibliotheek komt u op de eerste verdieping, bij de ingang van de Galerie.

     Er is ruimte voor één schilderij per cursist. Wilt u op de achterzijde van het werkstuk een etiket plakken met daarop      vermeld: naam, titel en techniek. Ook graag een deugdelijk ophangsysteem: niet met driekantige ophanghaakjes,        maar liefst met metaaldraad, dat op ¼ van boven aan weerszijden met schroefoogjes aan het spieraam is         bevestigd.

 

 1. Op vrijdag 26 mei is de tentoonstelling al te bezichtigen; op zaterdag 27 mei wordt deze om 10.30 uur officieel geopend; de Galerie is dan open vanaf 10.00 uur. Wij hopen u allen met partner te verwelkomen!

 

 1. De schilderijen blijven te bezichtigen t/m vrijdag 9 juni. U wordt verzocht om het werk op zaterdag 10 juni tussen 10.00 - 11.00 uur weer op te halen.

 

Regeling toezichthouders:

 1. De volgende leden verzorgen het toezicht op de expositie:

 

vrijdag          26 mei          :        Ine de Bakker                            (p)

 

maandag       29                :        Klaas van der Veen                     (p)

dinsdag         30               :        Aukje Hetebrij                            (p)

woensdag      31                :        Afke Potze                                (p)    

donderdag       1               :        Willy Hendriks                            (p)

vrijdag            2                :        Edith Hollmann / Wendy Kist         (p)

zaterdag         3               :        Willem Mansveld                         (p)

 

dinsdag           6                :        Henk van Delft                           (p)

woensdag        7               :        Bert Koeslag                              (p)

donderdag       8               :        Lettie La Faille / Riet Sielhorst       (p)

vrijdag            9               :        Anja Berger                                       

 

 1. Allen ontvangen bij het inleveren op dinsdag 23 mei een instructie met aandachtspunten voor de dienst; op een na krijgt ieder ook een toegangspasje (p). De uitzondering is:

 

- Anja Berger moet een afspraak maken met Aukje Hetebrij om haar pasje over te nemen.

 

 1. Alle pasjes beslist inleveren op zaterdag 11 juni bij het bestuur.

 

 1. Mocht u verhinderd zijn om dienst te doen, dan graag z.s.m. bericht aan Harry: M 06 8340 5314.

 

 1. Openingstijden Galerie: maandag t/m vrijdag :  13.30 - 17.00 uur

                                      zaterdag                          :  10.00 - 12.30 uur 

 

Het nieuwe seizoen

Inmiddels hebben al 26 leden te kennen gegeven dat zij in het seizoen 2016-2017 willen doorgaan, 3 weten het niet zeker en van 7 is het nog niet bekend.

Het blijft nodig om nieuwe leden te werven, o.a. door tijdens de tentoonstelling de gegevens te noteren van bezoekers die interesse hebben. Mocht u iemand in uw kennissenkring weten met aspiraties, haal hem/haar over om op proef te komen meedoen.

We zijn blij dat Anne ons ook in het komend seizoen weer wil bijstaan.

 

De volgende Nieuwsbrief

In augustus de traditionele uitnodiging voor de jaarvergadering. Noteer alvast de datum in uw agenda: dinsdag 26 september om 20.00 uur in De Zuidwester; het seizoen begint op maandag 2 c.q. dinsdag 3 oktober.

 

Mogelijk een expositie van SAS leden in de Tippe

De Tippe in Vledder heeft de vraag bij ons neergelegd of wij belangstelling hebben om te exposeren komend najaar. Voor 22 maart willen wij inventariseren of daar belangstelling voor is. Opgave per mail bij Harry, h.decoo@kpnmail.nl

 

Tenslotte

Wij wensen iedereen alvast een goede zomer.

 

      N I E U W S B R I E F   N U M M E R    ZESENZESTIG

Beste leden van de SAS,

 

Inhoud

Nog een aantal keren schilderen en dan sluiten we het seizoen in de Zuidwester weer af. In deze Nieuwsbrief vinden jullie informatie over de laatste bijeenkomsten, de mogelijkheid om in te tekenen op een vervolg bij Anne en de expositie van onze schilderijen in de Galerie. Het bijbehorende invulformulier voor de expositie wordt tijdens de lessen van 6/7 februari uitgedeeld.

 

De afloop van het seizoen

De laatste bijeenkomsten van de SAS zijn op maandag 6 maart en dinsdag 7 maart.

 

Vervolglessen bij Anne Mercker

Anne biedt ons de gelegenheid om bij haar thuis nog 4 keer te komen schilderen, op dezelfde dagen en tijd als in de Korf. Deze cyclus loopt van 13/14 maart t/m 3/4 april. De kosten bedragen € 35,- inclusief koffie/thee; graag voor afloop van ons seizoen bij Anne opgeven en tegelijk betalen.

 

Expositie in de Galerie 2016

Van 26 mei t/m 9 juni houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in de Galerie Steenwijk. Het volgende schema wordt aangehouden:

 

 • dinsdag 23 mei werkstukken brengen van 16.00 - 17.00 uur (1 werkstuk per lid!)
 • vrijdag 26 mei is de tentoonstelling voor het eerst te bezichtigen
 • zaterdag 27 mei officiële opening om 10.30 uur
 • vrijdag 9 juni is de laatste openingsdag
 • zaterdag 10 juni van 10.00 - 11.00 uur het werk ophalen

 

Jullie krijgen de vragenlijst voor deelname op 6/7 februari uitgereikt. Leveren jullie deze s.v.p. voor eind februari in! Zodra alles binnen is worden de gegevens verwerkt en volgt de definitieve regeling van het toezichthouden.

Voor onze nieuwe leden is de taak van ‘toezichthouder’ wellicht nog onduidelijk. Vraag er eens naar tijdens het schilderen, dan blijkt ongetwijfeld hoe leuk en gezellig het is!

 

Beestenboel

De 30x30 schilderijen voor het project ‘Beestenboel’ sieren de muren van ons het schilderlokaal in de Zuidwester. Dat geeft het lokaal een mooie uitstraling. Het bestuur wil voorstellen om de schilderijen aan de Zuidwester de komende jaren in bruikleen te geven. Dat betekent dat als we de panelen op enig moment weer terug willen nemen dat mogelijk is. Mocht je bezwaar hebben tegen deze regeling dan graag aan het bestuur kenbaar maken. Wij willen niemand verplichten om mee te doen aan deze bruikleen.

 

Diashow

Ook dit jaar willen wij tijdens de tentoonstelling weer een continue diavoorstelling laten zien van ons werk uit afgelopen jaren. De Galerie beschikt over een groot TV toestel, dat in de nis links van de ingang wordt opgesteld met comfortabele stoelen er voor.

Hiertoe moeten foto’s worden gemaakt. Wij stellen voor om dit te doen tijdens de lessen op 13/14 en 20/21 februari. Wanneer u hiervoor twee mooie schilderijen meeneemt (vorig jaar niet vertoond), zorgen Klaas en Harry voor het fotograferen!

 

Wanneer je zelf geschikte digitale foto’s hebt van jouw werk (1 Mb of groter), wordt je verzocht deze op te sturen naar h.decoo@kpnmail.nl

 

De foto’s worden verwerkt in het programma Windows Movie Maker en aangevuld met enkele foto’s van onze bijeenkomsten en vorige tentoonstellingen. Ook wordt jouw naam bij de schilderijen vermeld.

 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R   T W E E  E N  Z E S T I G

 

Beste leden, aspirant-leden en geïnteresseerden in de SAS,

 

Over het seizoen 2016 - 2017

U wordt allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op dinsdag 13 september om 20.00 uur in Wijkaktiviteitencentrum “De Korf”, Gasthuislaan 84, 8331 MZ te Steenwijk (tel 0521-522612).

Op deze avond zal Klaas van der Veen het voorzitterschap van de SAS overdragen aan Harry de Coo.

 

Zoals gewoonlijk kunt u op deze avond uw voorkeur bekend maken voor maandag (13.15-15.15 uur) of dinsdag (19.30-21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 3 c.q. dinsdag 4 oktober. Wij zijn blij dat Anne Mercker ons weer zal bijstaan.

 

29 Leden hebben zich weer opgegeven voor het nieuwe seizoen; 4 weten het nog niet zeker. Wij vragen de leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om voor 1 september telefonisch uitsluitsel te geven aan Anja of Aukje. Inmiddels hebben zich ook 7 aspirant leden gemeld voor de SAS! Ook zij zijn uitgenodigd.

 

De contributie voor de 20 bijeenkomsten van het seizoen 2016-2017 bedraagt € 120,-. Graag ontvangen wij uw bijdrage voor 5 september op rekening nr. NL83 ABNA 0442 3497 18 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

 

Galerie Steenwijk 

De expositie in de Galerie wordt gehouden van 26 mei t/m 09 juni 2017.

 

Wij hopen u allen op 13 september a.s  te ontmoeten!

 

 

 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    N E G E N E N V I J F T I G

Inhoud

In deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de afloop van het seizoen, een mogelijk vervolg bij Anne en bijzonderheden over onze expositie in de Galerie. Het bijbehorende invulformulier wordt tijdens de lessen van 8/9 februari uitgedeeld.

 • Tot slot worden de datum en het programma van onze jubileumviering bekend gemaakt!.

 

De afloop van het seizoen

De laatste bijeenkomsten van de SAS zijn op maandag 29 februari en dinsdag 1 maart.

 

Vervolglessen bij Anne Mercker

Anne biedt ons de gelegenheid om bij haar thuis nog 4 keer te komen schilderen, op dezelfde dagen en tijd als in de Korf. Deze cyclus loopt van 7/8 maart t/m 4/5 april; 28/29 maart vallen uit vanwege Pasen. De kosten bedragen € 35,- inclusief koffie/thee; graag voor afloop van ons seizoen bij Anne opgeven en tegelijk betalen.

 

Expositie in de Galerie 2016

Van 27 mei t/m 10 juni houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in de Galerie Steenwijk. Het volgende schema wordt aangehouden:

 

 • dinsdag 24 mei werkstukken brengen van 16.00 - 17.00 uur (1 werkstuk per lid!)

 • vrijdag 27 mei is de tentoonstelling voor het eerst te bezichtigen

 • zaterdag 28 mei officiële opening om 10.30 uur

 • vrijdag 10 juni is de laatste openingsdag

 • zaterdag 11 juni van 10.00 - 11.00 uur het werk ophalen

 

U krijgt de vragenlijst voor uw deelname op 8/9 februari uitgereikt. Levert u deze s.v.p. voor eind februari in! Zodra alles binnen is worden de gegevens verwerkt en volgt de definitieve regeling van het toezichthouden.

Voor onze nieuwe leden is de taak van ‘toezichthouder’ wellicht nog onduidelijk. Vraag er eens naar tijdens het schilderen, dan blijkt ongetwijfeld hoe leuk en gezellig het is!

 

Beestenboel

De 30x30 schilderijen voor het project ‘Beestenboel’ kunnen vanaf nu tijdens de lessen worden ingeleverd.

Géén ophangdraad of haken aan de achterzijde, dus ‘kaal’ s.v.p.; wel een etiket achterop bevestigen met naam en titel. Op 29 februari / 1 maart moet alles binnen zijn!

 

Diashow

Ook dit jaar willen wij tijdens de tentoonstelling weer een continue diavoorstelling laten zien van ons werk uit afgelopen jaren. De Galerie beschikt over een groot TV toestel, dat in de nis links van de ingang wordt opgesteld met comfortabele stoelen er voor.

Hiertoe moeten foto’s worden gemaakt. Wij stellen voor om dit te doen tijdens de lessen op 8/9, 15/16 en 22/23 februari. Wanneer u hiervoor twee mooie schilderijen meeneemt (vorig jaar niet vertoond), doet de voorzitter de rest!

 

Wanneer u zelf geschikte digitale foto’s heeft van uw werk (1 Mb of groter), wordt u verzocht deze op te sturen naar kw.vanderveen@home.nl 

De foto’s worden verwerkt in het programma Windows Movie Maker en aangevuld met enkele foto’s van onze bijeenkomsten en vorige tentoonstellingen. Ook wordt uw naam bij de schilderijen vermeld.

 

Jubileumviering

Het bestuur stelt u voor om na het seizoen op een zaterdag namiddag en –avond een gezellige barbecue te houden. De kosten zijn voor rekening van de clubkas.

Om de organisatie goed te laten lopen moeten we ons beperken tot de huidige 36 leden. Anne biedt ons de gastvrijheid van haar huis en tuin aan!

Zaterdag 4 juni lijkt ons een zeer geschikte datum. Vanaf 16.00 uur is ieder van harte welkom bij Anne op de Kolderveense Bovenboer.

Eventuele dieetwensen kunt u aan ons doorgeven.

 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    V I J F  E N  V I J F T I G 

 

Over het seizoen 2015 - 2016

U wordt allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op dinsdag 8 september om 20.00 uur in Wijkaktiviteitencentrum “De Korf”, Gasthuislaan 84, 8331 MZ te Steenwijk (tel 0521-522612).

Na de pauze vertoont Klaas een beeldpresentatie van schilderijen over Giethoorn.

 

Zoals gewoonlijk kunt u uw voorkeur bekend maken voor maandag (13.15-15.15 uur) of dinsdag (19.30-21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 5 c.q. dinsdag 6 oktober. Wij zijn blij dat Anne Mercker ons weer zal bijstaan.

 

Er hebben zich 31 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 4 weten het nog niet zeker. Wij vragen de leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om voor 1 september telefonisch uitsluitsel te geven aan Anja of Aukje. Inmiddels hebben zich ook 3 nieuwe leden gemeld voor de SAS, ook zij zijn uitgenodigd.

 

De contributie voor 20 lessen bedraagt € 120,-. Graag ontvangen wij deze bijdrage voor 15 september op rekening nr. NL83 ABNA 0442 3497 18 .t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

 

Galerie Steenwijk 

De diashow die tijdens onze expositie vertoond werd is in de smaak gevallen. Wij stellen voor om hier komend seizoen mee door te gaan. Wellicht kan er een thema aan worden gekoppeld; dit wordt op de vergadering nader besproken.

De expositie in de Galerie wordt gehouden van 27 mei t/m 10 juni 2016.

 

Wij hopen u allen op 8 september te ontmoeten!

     N I E U W S B R I E F   N U M M E R   V I E R E N V I J F T I G

 

Steenwijk, 22 maart 2015

 

Beste leden van de SAS,

Deze nieuwsbrief gaat grotendeels over onze komende expositie. U weet inmiddels dat de beheerder van de Galerie de teugels wat heeft aangetrokken. Wij hebben ons daar tegen verzet, maar jammer genoeg zonder resultaat.

Onze tentoonstelling staat op http://www.galeriesteenwijk.nl/ onder ‘Expositie’. In de tekst wordt ook verwezen naar een nieuw podium voor de amateurkunst, namelijk http://www.amateurkunststeenwijkerland.nl/index.php In de hoofdstukken ‘Vereniging zoeken’ en ‘Agenda’ komt u ons op die site tegen.

 

Onze expositie in Galerie Steenwijk van 29 mei t/m 12 juni 2015

 1. Het inleveren is op dinsdag 26 mei van 16.00 – 17.00 uur. Via de bibliotheek komt u op de eerste verdieping, bij de ingang van de Galerie.

Er is ruimte voor één schilderij per cursist. Wilt u op de achterzijde van het werkstuk een etiket plakken met daarop vermeld: naam, titel en techniek. Ook graag een deugdelijk ophangsysteem: niet met ophanghaakjes, maar liefst met metaaldraad, dat op ¼ van boven aan weerszijden met schroefoogjes aan het spieraam is bevestigd.

 1. Op vrijdag 29 mei is de tentoonstelling al te bezichtigen; op zaterdag 30 mei wordt deze om 10.30 uur officieel geopend; de Galerie is dan open vanaf 10.00 uur. Wij hopen u allen met partner te verwelkomen!

 1. De schilderijen blijven te bezichtigen t/m vrijdag 13 juni. U wordt verzocht om het werk op zaterdag 13 juni tussen 10.00 - 11.00 uur weer op te halen 

 1. Allen ontvangen bij het inleveren op 26 mei een instructie met aandachtspunten voor de dienst; op twee na krijgt ieder ook een toegangspasje (p). De uitzonderingen zijn:

- Alie Bakker krijgt het pasje van Klaas van der Veen.

- Bart moet een afspraak maken met Ine  om haar pasje over te nemen.

 1. Alle pasjes beslist inleveren op zaterdag 13 juni bij het bestuur.

 1. Mocht u verhinderd zijn om dienst te doen, dan graag z.s.m. bericht aan Klaas.

 1. Openingstijden Galerie: maandag t/m vrijdag :  13.30 - 17.00 uur

                                           zaterdag                   :  10.00 - 12.30 uur

 

Het nieuwe seizoen

Inmiddels hebben al 31 leden te kennen gegeven dat zij in het seizoen 2015-2016 willen doorgaan! Vier weten het niet zeker.

Het blijft nodig om nieuwe leden te werven, o.a. door tijdens de tentoonstelling bezoekers die interesse hebben te noteren. Mocht u iemand in uw kennissenkring weten met aspiraties, haal hem/haar over om op proef te komen meedoen.

We zijn blij dat Anne ons ook in het komend seizoen weer wil bijstaan.

 

De volgende Nieuwsbrief

Deze ontvangt u in augustus. Alvast voor in de agenda: de jaarvergadering is op dinsdag 8 september (vanwege verhinderingen binnen het bestuur naar voren geschoven), het seizoen begint op maandag 5 c.q. dinsdag 6 oktober.

 

Tenslotte

Wij wensen iedereen een goede zomer. 

 

 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    V I J F T I G

Beste leden, aspirant-leden en geïnteresseerden in de SAS,

U wordt allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op dinsdag 30 september 2014 om 20.00 uur in Wijkaktiviteitencentrum “De Korf”, Gasthuislaan 84, 8331 MZ te Steenwijk (tel 0521-522612). 

Daarbij kunt u weer uw voorkeur bekend maken voor maandag (13.15 - 15.15 uur) of dinsdag (19.30 - 21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 6 c.q. dinsdag 7 oktober. Wij zijn blij dat Anne Mercker ons weer zal bijstaan.

Er hebben zich 33 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 4 weten het nog niet zeker. Wij vragen de leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om voor 27 september telefonisch uitsluitsel te geven aan Anja of Aukje. Inmiddels heeft een aantal personen zich gemeld met interesse voor de SAS, zij zijn ook allen uitgenodigd.

De contributie voor 20 lessen bedraagt € 120,-. Graag ontvangen wij deze bijdrage voor 27 september op rekening nr. 44 23 49 718 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

We kunnen beschikken over een zaal met ruim voldoende plaats voor de hele maandag- of dinsdaggroep. De TL-buizen zijn van het daglichttype, zoals we gewend zijn. Koffie/thee worden genuttigd in de gezellige bar voor € 1.

Het bestuur van de Galerie zal de SAS en de VUSO gastvrijheid blijven verlenen; er zijn echter enkele veranderingen aangebracht in de voorwaarden en regels. Tijdens de vergadering hoort u hier meer over.

 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    Z E S E N V E E R T I G

Beste leden van de SAS,

 

Ledenbestand: Onze vereniging telt momenteel 36 leden. 

Kerstvakantie: Er is geen schilderen op 23/24 en 30/31 december. Op 6/7 januari zien we elkaar weer.

Open Huis Anne: Traditiegetrouw houdt Anne Mercker weer open huis en wel op zondag 12 januari a.s. Zij nodigt ons allen met partner uit, om op deze dag vanaf 16.00 uur naar Klosseweg  De gebruikelijke oproep aan bakkers/baksters onder ons om wat lekkers mee te nemen is ook nu weer van kracht – graag even met Anne overleggen tijdens de les of telefonisch op 0522 - 491168.


Voor uw nieuwe agenda: Onze expositie in de vernieuwde Galerie Steenwijk is van 30 mei t/m 13 juni 2014. Omdat het de dag tevoren Hemelvaartsdag is, is de opening deze keer op vrijdag

 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    V I J F E N V E E R T I G

Beste leden, aspirant-leden en geïnteresseerden in de SAS,

Over het seizoen 2013 - 2014

U wordt allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op dinsdag 24 september om 20.00 uur in Wijkcentrum ‘De Korf’, Verlaatseweg 12 (tel 522612).

Daarbij kunt u weer uw voorkeur bekend maken voor maandag (13.15 - 15.15 uur) of dinsdag (19.30 - 21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 30 september c.q. dinsdag 1 oktober. Wij zijn verheugd dat Anne Mercker ons weer blijft begeleiden.

Er hebben zich 27 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 9 weten het nog niet zeker. Wij vragen deze leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om vòòr de 24e telefonisch uitsluitsel te geven aan Anja of Aukje. Inmiddels hebben zich enkele personen gemeld met interesse voor de SAS, zij zijn ook allen uitgenodigd.

De contributie voor 20 lessen is vorig seizoen vastgesteld op € 120,-

Graag ontvangen wij deze bijdrage voor 24 september op rekening nr. 44 23 49 718 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

Over ‘De Korf’

We kunnen beschikken over twee zaaltjes met 10~12 plaatsen per zaal. Via een tussendeur is het gemakkelijk oversteken. De TL-buizen waar we in De Oerthe aan gewend waren komen mee. Koffie/thee worden genuttigd in de gezellige bar, voor € 1 zoals we gewend zijn.

In de nieuwbouw, die mooi op schema ligt, kunnen we vanaf september 2014 terecht. Daar beschikt De Korf over o.a. een grote zaal waar we gemakkelijk met z’n allen in kunnen.

Verhuizing Bibliotheek Steenwijk 

Bibliotheek Steenwijk gaat eind dit jaar definitief verhuizen naar het gebouw van de  Rabobank aan de Meppelerweg. Het bestuur en de medewerkers zijn hier blij mee. Uiteraard gaat de Galerie mee! Volgend jaar exposeren we dus in een nieuwe omgeving.

Wij hopen u allen eind september te ontmoeten!

Met vriendelijke groet namens het bestuur,

Klaas, Aukje en Anja

Klaas van der Veen  (voorzitter)             tel 361227   (11 t/m 27 september afwezig)

Aukje Hetebrij         (penningmeester)     tel 517952

Anja Berger            (secretaris)             tel 511481


 

De SAS exposeert in Galerie Steenwijk 

De Vereniging Steenwijker Amateur Schilders (de SAS) houdt van 31 mei t/m 14 juni 2013 haar jaarlijkse expositie in de Galerie Steenwijk. Donderdag 30 mei om 19.30 uur zal de tentoonstelling worden geopend door Klaas van der Veen, voorzitter van de SAS. 

Er is dit jaar geen thema. De leden brengen de mooiste schilderijen mee die zij het afgelopen jaar hebben gemaakt. Zoals altijd is er een gevarieerd aanbod, met grote verschillen in techniek, werkwijze, onderwerpen en ervaring. 

De openingstijden zijn als volgt: maandag tot en met vrijdag van 13.30 - 17.00 uur, donderdag ook van 19.00 - 20.30 uur en zaterdag van 10.00 - 12.30 uur. De toegang is gratis. De Galerie Steenwijk is gelegen onder de Openbare Bibliotheek aan de Nicolaas ter Maethstraat 2 te Steenwijk. 

Heeft u onlangs of ooit een cursus schilderen gevolgd en wilt u het weer oppakken? Kom kijken! De SAS hoopt amateurschilders te treffen die nog op zoek zijn naar een gezellige club. Zij kunnen zich in de Galerie opgeven voor de kennismakingsavond in september. 

De schilderclub heeft na een verblijf van 12 jaar noodgedwongen afscheid moeten nemen van wijkgebouw ‘De Oerthe’ in de Oostermeenthe. In het afgelopen najaar bereikte hen het bericht dat Tympaan Welzijn de exploitatie van het gebouw na het seizoen moest beëindigen. Gelukkig werd er voor het komend seizoen een gastvrij onderkomen gevonden in wijkgebouw ‘De Korf’ in Steenwijk West. “We hopen in 2014 mee over te gaan naar de nieuwbouw aan de Jan van Riebeeckstraat!”, zegt het SAS bestuur optimistisch. 


 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R   V I E R E N V E E R T I G

Deze nieuwsbrief gaat grotendeels over onze komende expositie. Vorig jaar dachten we nog dat na ons de Galerie gesloten zou worden, om in het najaar in de locatie Rabobank opnieuw van start te gaan. Nu lijkt de verhuizing op z’n vroegst in het najaar 2013 plaats te vinden!

De expositie in Galerie Steenwijk van 30 mei t/m 15 juni 2013

1. Het inleveren is op dinsdag 28 mei van 10.00 – uiterlijk 10.30 uur, via de achteringang van de galerie (schuine afgang links van het gebouw) Er is ruimte voor maximaal twee schilderijen per cursist.

Wilt u op de achterzijde van het werkstuk een etiket plakken met daarop vermeld: naam, titel en techniek. Ook graag een deugdelijk ophangsysteem: niet met ophanghaakjes, maar met stevig draad, dat op ¼ van boven aan het spieraam is bevestigd.

2. Op donderdag 30 mei om 19.30 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend. De ruimte is open vanaf 19.00 uur. Wij hopen u allen met partner te verwelkomen!

3. De schilderijen blijven te bezichtigen t/m vrijdag 14 juni. U wordt verzocht om het werk op zaterdag 15 juni tussen 10.00 - 11.00 uur weer op te halen.

 

Allen ontvangen op 28 mei een instructie. De personen met (p) achter hun naam krijgen ook een toegangspasje; vraag er even naar, wanneer wij er in de drukte niet aan denken. 

3. Alle pasjes beslist inleveren op zaterdag 15 juni bij het bestuur.

4. Mocht u verhinderd zijn om dienst te doen, dan graag z.s.m. bericht aan Klaas.

5. Openingstijden Galerie:     maandag t/m vrijdag         :  13.30 - 17.00 uur

                                          donderdag                       :  19.00 - 20.30 uur          

                                          zaterdag                         :  10.00 - 12.30 uur

 

Het seizoen 2013 - 2014

Inmiddels hebben zich alweer 21 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 7 weten het nog niet zeker. Wilt u in uw kennissenkring / netwerken ook proberen om mensen te interesseren voor de SAS? Er moeten nieuwe leden bij komen!

We zijn blij dat Anne ons ook in het komend seizoen weer wil bijstaan.

 

Museumbezoek 16 maart

Wij hopen velen van u te treffen in het Belvédère Museum, a.s. zaterdag. We verzamelen om 11.00 uur op de parkeerplaats van het museum.

Bezoekadres: Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen; tel 0513-644999

Bereikbaarheid per auto:

 • Vanaf de A32 afrit 11 (Oranjewoud) nemen. De kleine ANWB-bordjes (staan onder aan de afritten) richting Museum Belvédère volgen.
 • Bij het helemaal uitrijden van de Oranje-Nassaulaan, komt u door de woonwijk Skoatterwâld. Aan het einde van deze laan ligt het grote parkeerterrein.

Onze speciale aandacht zal uitgaan naar:

http://www.museumbelvedere.nl/exposities/nu-straks/paula-modersohn-becker/

http://www.museumbelvedere.nl/exposities/nu-straks/jan-mankes/


 

In de Opregte Steenwijker Courant van 31 december 2012 stond dit artikel van de Korf over onze schildersvereniging "de Steenwijker Artistieke Schilders".

 

 

            

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    T W E E Ë N V E E R T I G

Jammer genoeg begint deze met

Slecht nieuws

Van Tympaan Welzijn ontvingen wij het eind november het volgende bericht: Tot onze spijt moeten we u meedelen dat vanaf 1 mei 2013 De Oerthe als wijkcentrum gesloten zal worden. De exploitatie is voor Timpaan Welzijn niet meer sluitend te krijgen. De gemeente Steenwijkerland is (als verhuurder) op zoek naar een andere invulling van het pand.” Zoals bekend zijn wij inmiddels op zoek naar een nieuw onderkomen.

Positief nieuws

Afgelopen woensdag waren wij op bezoek in ‘De Korf’, Wijkactiviteitencentrum voor Steenwijk West, gelegen aan de Verlaatseweg 12. De beheerders willen ons graag accommodatie bieden gedurende  het seizoen 2013-2014, tevens het laatste jaar van hun centrum! Binnenkort start namelijk de bouw van een nieuw Multifuctioneel Centrum aan de Gasthuislaan. In dit MFC komt ook een plaats voor het huidige Wijkcentrum ‘De Korf’. Naar verwachting wordt het gebouw opgeleverd in het voorjaar van 2014.

In de huidige ‘Korf’ is genoeg ruimte voor de SAS, op dezelfde tijden als we gewend zijn. Er zijn drie zaaltjes à 10 personen naast elkaar waarvan wij er twee kunnen gebruiken. Daarnaast een keuken en de bar voor de koffie/thee pauze (€ 1,- per kop). We krijgen alle medewerking en zullen ons er best thuis kunnen voelen.

De parkeerruimte is niet zo riant als bij de ‘Oerthe’. Vijf plekken naast het gebouw en nog negen even verder op, naast de Burg. Voetelinkschool. Deze gaat echter komend jaar weg naar een fusiepartner elders in de stad, zodat de parkeerruimte leeg komt te staan; de omwonenden hebben hun eigen parkeerplaats bij huis. Toch lijkt het de moeite waard om binnen de eigen groep te streven naar carpooling.

Wanneer ‘De Korf’ t.z.t. verhuist naar het nieuwe gebouw kunnen wij mee. Het beheer blijft in handen van de wijkraad -West, dus dat geeft een goed gevoel. Maar daarover later meer.

Wij vinden deze oplossing als bestuur een goede en bevelen hem daarom van harte bij u aan. Een beetje zekerheid in deze donkere dagen is ook nooit weg!

Tentoonstellingen

a. Drents Museum te Assen t/m 09-06-2013: Socialistisch realisme 1932-1960

Voor het eerst in Nederland toont het Drents Museum een uitgebreide selectie van de meest indrukwekkende en kenmerkende kunstwerken die in de Sovjet-Unie ontstonden onder de dictatuur van Josef Stalin. De schilderijen zijn afkomstig van het State Russian Museum in Sint Petersburg.

b. Museum Boijmans te Rotterdam t/m 10 februari 2013: De weg naar Van Eyck

De uiterst kostbare en fragiele werken van de meest geniale schilders van Europa, zijn nu te zien in Rotterdam. Museum Boijmans toont enkele werken van Jan van Eyck tezamen met ruim negentig meesterwerken van andere kunstenaars uit de periode 1400-1550.

Ledenbestand

Onze vereniging telt momenteel 35 leden. 

 

Aanvulling

Onze begroting gaat uit van 40 ~ 42 leden. Het bestuur onderneemt ieder jaar actie om nog nieuwe amateurschilders voor de SAS te interesseren. Wanneer u iemand kent die zich bij ons thuis zou voelen, schroom dan niet om hem of haar voor een kennismaking uit te nodigen. Eén voorwaarde: vanwege een evenwichtige verdeling is alleen nog plaatsing op dinsdagavond mogelijk.

Twee weken Kerstreces

Op 17 en 18 december zijn de laatste lessen van dit jaar. We zien elkaar weer op 7 en 8 januari 2013.

Open huis Anne Mercker op 13 januari 2012

Ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar houdt Anne weer een Open Huis. Zij nodigt alle leden met partner uit, om op zondag 13 januari 2013 vanaf 16.00 uur naar Klosseweg 11 te komen, aan de Kolderveense Bovenboer (op het kruispunt De Bramen - Gasthuisdijk). De gebruikelijke oproep aan bakkers/baksters onder ons om wat lekkers mee te nemen is ook nu weer van kracht – graag even met Anne overleggen op telnr. 0522  491168.

 *************************************************************************************************************

N I E U W S B R I E F   N U M M E R   V E E R T I G

Deze laatste brief van het seizoen is gewijd aan onze komende expositie. Zoals u weet zijn wij de hekkensluiters, na ons wordt de Galerie gesloten om in het najaar in de locatie Rabobank opnieuw van start te gaan (zie www.galeriesteenwijk.nl , onder ‘Nieuws’)

De expositie in Galerie Steenwijk van 31 mei t/m 15 juni 2012

1. Het inleveren is op dinsdag 29 mei van 10.00 – uiterlijk 10.30 uur, via de achteringang van de galerie (schuine afgang links van het gebouw) Er is ruimte voor maximaal twee schilderijen per cursist.

Wilt u op de achterzijde van het werkstuk een etiket plakken met daarop vermeld: naam, titel en techniek. Ook graag een deugdelijk ophangsysteem: niet met driehoekige haakjes, maar met stevig draad, dat op ¼ van boven aan het spieraam is bevestigd.

2. Op donderdag 31 mei om 19.30 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door de heer Bernard Gerritsen, voorzitter van de Stichting Galerie Steenwijk. De ruimte is open vanaf 19.00 uur. Wij hopen u allen met partner te mogen verwelkomen!

Attentie: wij zoeken nog enkele leden die willen helpen om de hapjes en drankjes in de zaal rond te brengen. Wilt u zich bij ons opgeven?

3. De schilderijen blijven te bezichtigen t/m vrijdag 15 juni. U wordt verzocht om het werk op zaterdag 16 juni tussen 10.00 - 11.00 uur weer op te halen.

 

4. Openingstijden Galerie:    maandag t/m vrijdag         :  13.30 - 17.00 uur

                                                donderdag                      :  19.00 - 20.30 uur          

                                                zaterdag                        :  10.00 - 12.30 uur

De SAS was present op de Vrouwendag

Op vrijdag 10 maart was onze vereniging met een stand aanwezig in ‘De Meenthe’. Op onze website www.sas-steenwijk.jouwweb.nl staat een verslag met leuke foto’s.

Het seizoen 2012 - 2013

Inmiddels hebben zich alweer 27 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 9 weten het nog niet zeker. Nieuwe leden blijven welkom. We zijn blij dat Anne ons ook in het komend seizoen weer wil bijstaan. De kennismakingsavond wordt gehouden op 25 september; u ontvangt hierover tijdig bericht. De eerste bijeenkomsten zijn op 1 en 2 oktober

Bestuurswisseling

Nettie Bode-de Vries heeft besloten om haar werk in het bestuur te beëindigen. Zij wordt opgevolgd door Anja Berger. Tijdens de vergadering van 25/9 zullen we op ‘gepaste wijze’ Nettie bedanken voor haar jarenlange inzet.


 


Vrijdag hebben we op de Vrouwendag in de Meenthe met een kraam gestaan/gezeten. We hebben de kraam mooi ingericht met schilderijen om de SAS te promoten en nieuwe leden te werven. Het was erg gezellig en er waren veel bezoekers. We hebben verschillende namen en adressen opgeschreven van belangstellenden. Wij hopen dat zij na de zomer bij ons willen komen om te schilderen.

In het mapje "FOTO's" kun je enkele foto's zien van de Vrouwendag.

 

Vrouwendag 2012 in de Meenthe in Steenwijk

Kom op vrijdag 9 maart naar de Vrouwendag in De Meenthe in Steenwijk. De SAS zal hier ook aanwezig zijn. Wij zullen hier verschillende teken- en schildertechnieken laten zien.

Vanaf 16.00 tot 22.00 uur is er een heel uitgebreid programma.

* Vrouwenmarkt
* Verwennerijen
* Informatieve stands
* Chocoladefontein
* Goodybags!!!
* Skilder mien karrechien
* Wattenbad
* Workshop van De Flirtfabriek
* Mini-workshops in op de vrouwenmarkt
* VIP Lounge
* Funfoto’s
* Suikerspinnen, schmincken en kinderopvang tot begin van de avond

Hierover kun je meer zien op deze site http://www.vipssteenwijkerland.nl/vrouwendag/


 


 

N I E U W S B R I E F   N U M M E R    N E G E N E N D E R T I G

Steenwijk, 23 januari 2012

Zoals gebruikelijk in de laatste nieuwsbrief van het cursusjaar, allerlei data en gegevens. De nieuwjaarsbijeenkomst bij Anne was weer erg gezellig en druk bezocht. Wat een heerlijkheden waren er meegebracht! Er is ook in de Oerthe nog uitgebreid van gesmuld.

Expositie

Van 10 februari t/m 3 maart hebben de leden van de “Kringkunst Steenwijkerland” een tentoonstelling in Galerie Steenwijk, genaamd "Mens in de stad". Van de SAS doen mee Anne Mercker en Harm Visserman!

Expositie in de Galerie 2012

Van donderdag 31 mei t/m vrijdag 15 juni houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in Galerie Steenwijk.

 •  dinsdag 29 mei werkstukken brengen van 10.00 - 10.30 uur (maximaal 2)

 • donderdag 31 mei opening om 19.30 uur

 • zaterdag 16 juni van 10.00 - 11.00 uur het werk ophalen

Einde seizoen

De laatste bijeenkomsten zijn op maandagmiddag 5 en dinsdagavond 6 maart.

Anne biedt ons de gelegenheid om bij haar thuis nog vier keer te komen schilderen, op dezelfde tijden en dagen als bij de SAS. Deze cyclus begint op 12/13 maart en eindigt op 2/3 april. De kosten bedragen € 30 inclusief koffie/thee, gaarne tevoren opgeven en tegelijk betalen.

Vrouwendag

Op vrijdag 9 maart neemt de SAS deel aan de Vrouwendag in Theater De Meenthe. Er wordt van 16.00 - 22.30 uur een kraam bezet met informatie, ledenwerving en actieve schilderessen. Neem voor nadere bijzonderheden contact op met Aukje of Nettie.

Beste leden, aspirant-leden en geïnteresseerden in de SAS,

 

Over het seizoen 2014 - 2015

U wordt allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op dinsdag 30 september om 20.00 uur in Wijkaktiviteitencentrum “De Korf”, Gasthuislaan 84, 8331 MZ te Steenwijk (tel 0521-522612).

 

Daarbij kunt u weer uw voorkeur bekend maken voor maandag (13.15 - 15.15 uur) of dinsdag (19.30 - 21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 6 c.q. dinsdag 7 oktober. Wij zijn blij dat Anne Mercker ons weer zal bijstaan.

 

Er hebben zich 33 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 4 weten het nog niet zeker. Wij vragen de leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om voor 27 september telefonisch uitsluitsel te geven aan Anja of Aukje. Inmiddels heeft een aantal personen zich gemeld met interesse voor de SAS, zij zijn ook allen uitgenodigd.

 

De contributie voor 20 lessen bedraagt € 120,-. Graag ontvangen wij deze bijdrage voor 27 september op rekening nr. 44 23 49 718 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

 

Over ‘De Korf’

We kunnen beschikken over een zaal met ruim voldoende plaats voor de hele maandag- of dinsdaggroep. De TL-buizen zijn van het daglichttype, zoals we gewend zijn. Koffie/thee worden genuttigd in de gezellige bar voor € 1.

 

Galerie Steenwijk 

Het bestuur van de Galerie zal de SAS en de VUSO gastvrijheid blijven verlenen; er zijn echter enkele veranderingen aangebracht in de voorwaarden en regels. Tijdens de vergadering hoort u hier meer over.

 

Wij hopen u allen eind september te ontmoeten!

 

 

 

Over het seizoen 2014 - 2015

U wordt allen uitgenodigd om onze kennismakingsavond bij te wonen op dinsdag 30 september om 20.00 uur in Wijkaktiviteitencentrum “De Korf”, Gasthuislaan 84, 8331 MZ te Steenwijk (tel 0521-522612).

 

Daarbij kunt u weer uw voorkeur bekend maken voor maandag (13.15 - 15.15 uur) of dinsdag (19.30 - 21.30 uur). De eerste bijeenkomsten zijn op maandag 6 c.q. dinsdag 7 oktober. Wij zijn blij dat Anne Mercker ons weer zal bijstaan.

 

Er hebben zich 33 leden opgegeven voor het nieuwe seizoen; 4 weten het nog niet zeker. Wij vragen de leden die nog niet besloten hebben nadrukkelijk om voor 27 september telefonisch uitsluitsel te geven aan Anja of Aukje. Inmiddels heeft een aantal personen zich gemeld met interesse voor de SAS, zij zijn ook allen uitgenodigd.

 

De contributie voor 20 lessen bedraagt € 120,-. Graag ontvangen wij deze bijdrage voor 27 september op rekening nr. 44 23 49 718 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

 

Over ‘De Korf’

We kunnen beschikken over een zaal met ruim voldoende plaats voor de hele maandag- of dinsdaggroep. De TL-buizen zijn van het daglichttype, zoals we gewend zijn. Koffie/thee worden genuttigd in de gezellige bar voor € 1.

 

Galerie Steenwijk 

Over het seizoen 2014 - 2015

Over ‘De Korf’


Kortingspasjes

Maandag en dinsdag zijn de kortingspasjes uitgedeeld.
Hiermee kun je korting krijgen op hobbyartikelen die je koopt bij fa. de Vos, Kaasweg 1 Tuk.

Maandag 9 januari 2012

We zijn weer begonnen met de eerste bijeenkomsten van het nieuwe jaar.

Om met elkaar het nieuwe jaar te vieren, houdt Anne weer een Open Huis. Zij nodigt ons allen met partner uit, om op zondag 15 januari 2012 vanaf 16.00 uur naar Klosseweg 11 te komen, aan de Kolderveense Bovenboer (op het kruispunt De Bramen - Gasthuisdijk). De gebruikelijke oproep aan bakkers/baksters onder ons om wat lekkers mee te nemen is ook nu weer van kracht – graag even met Anne overleggen op telnr. 0522 491168.


OPROEP

 Voor de dindsdagavond zijn nog plaatsen beschikbaar voor u als hobbyschilder. U kunt 2 keer vrijblijvend een avond deelnemen, voordat u besluit lid te worden.


Kerstvakantie

De komende weken hebben wij kerstvakantie.

9 en 10 januari 2012 beginnen onze schilderbijeenkomsten weer. 

 


N I E U W S B R I E F   N U M M E R    A C H T E N D E R T I G

Steenwijk, 15 oktober 2011

Aanvulling ledenbestand

Onze begroting gaat uit van 40 ~ 42 leden. Het bestuur onderneemt daarom ook dit jaar actie om nog nieuwe amateurschilders voor de SAS te interesseren.

Wanneer u iemand kent die zich bij ons thuis zou voelen, schroom dan niet om hem of haar voor een kennismaking uit te nodigen. Eén voorwaarde: vanwege een evenwichtige verdeling is alleen nog plaatsing op dinsdagavond mogelijk.

Contributie

Tijdens de vergadering van 27 september j.l. zijn de twintig aanwezige leden unaniem akkoord gegaan met de voorgestelde verhoging naar € 120,- per jaar.

Indien dit nog niet is betaald, wordt u verzocht uw bijdrage z.s.m. over te maken op rekening nr. 44 23 49 718 t.n.v. “Steenwijker Amateur Schilders” te Steenwijk.

Kerstreces

Op 19/20, 26/27 december en 2/3 januari zijn er geen lessen. We zien elkaar weer op 9/10 januari.

Open huis Anne Mercker op 15 januari 2012

Ter gelegenheid van het Nieuwe Jaar houdt Anne weer een Open Huis. Zij nodigt ons allen met partner uit, om op zondag 15 januari 2012 vanaf 16.00 uur naar Klosseweg 11 te komen, aan de Kolderveense Bovenboer (op het kruispunt De Bramen - Gasthuisdijk). De gebruikelijke oproep aan bakkers/baksters onder ons om wat lekkers mee te nemen is ook nu weer van kracht – graag even met Anne overleggen op telnr. 0522  491168.

Museumbezoek

De traditionele opzet van ons jaarlijkse uitje is aan vernieuwing toe. Vanaf nu zal Anne tijdens het lesseizoen op het whiteboard bekend maken welke tentoonstellingen een bezoek waard zijn. Aanvullingen worden op prijs gesteld! Belangstellenden kunnen nu onderling afspreken wat zij willen gaan zien en wanneer. Dat kan dus ook door de week.

Expositie in de Galerie 2012

Van donderdag 31 mei t/m vrijdag 15 juni houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in Galerie Steenwijk. Inleveren op dinsdag 29 mei van 10.00-10.30 uur, ophalen op zaterdag 16 juni van 10.00-11.00 uur. Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat we gebruik maken van de locatie onder de bibliotheek; plannen voor herinrichting van de galerie in het gebouw Rabobank zijn in een vergevorderd stadium.

Denkt u vast na of u wilt helpen met inrichten, serveren tijdens de opening en/of toezicht houden? In februari volgt hiervoor een vragenlijst.

Primeur

Meestal nemen wij als voorbeeld een foto mee of een mooi platenboek. Vorige week deed zich een nieuwe ontwikkeling voor: er stond bij Ammie Scholten een laptop op tafel. De SAS gaat digitaal!

Tot slot

Tot zover onze mededelingen. Wij wensen ieder een fijn teken- en schilderseizoen toe!