Home » Nieuws

Nieuwsbrief 80

Het schilderseizoen in de Zuidwester zit er weer op. Een aantal leden (7) schildert op dinsdagavond nog door bij Anne thuis.
Daarna volgt de expositie in de galerie. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Klaas werkt aan een mooie diashow van onze schilderijen van de afgelopen jaren. Roelof, Harry en Klaas gaan volgende week met de oogschilderijen aan de slag. De 30 ingeleverde schilderijen worden op panelen bevestigd. Er worden 3 panelen met 8 schilderijen en 1 paneel met 6 schilderijen. Vanaf 28 maart kun je de schilderijen zien op de website van de SAS en uiteindelijk hangen ze tijdens de expositie in de Galerie. We hopen straks weer de nodige belangstelling te trekken met onze kunst!

Onze expositie in Galerie Steenwijk van 7 juni t/m 21 juni 2019
1. Het schilderij inleveren kan op dinsdag 4 juni van 16.00 17.00 uur. Via de bibliotheek komt u op de eerste verdieping, bij de ingang van de Galerie.
Er is ruimte voor één schilderij per cursist. Wilt u op de achterzijde van het werkstuk een etiket plakken met daarop vermeld: naam, titel en techniek. Ook graag een deugdelijk ophangsysteem: niet met driekantige ophanghaakjes, maar liefst met metaaldraad, dat op ¼ van boven aan weerszijden met schroefoogjes aan het spieraam is bevestigd.
Is het niet mogelijk om het schilderij 4 juni aan te leveren neem dan contact met Harry op om dit op een andere manier te regelen!

2. Op vrijdag 7 juni is de tentoonstelling al te bezichtigen; op zaterdag 9 juni wordt deze om 10.30 uur officieel geopend; de Galerie is dan open vanaf 10.00 uur. Wij hopen u allen met partner te verwelkomen!

3. De schilderijen blijven te bezichtigen t/m vrijdag 21 juni. U wordt verzocht om het werk op zaterdag 22 juni tussen 10.00 - 11.00 uur weer op te halen.


Regeling toezichthouders:
1. De volgende leden verzorgen het toezicht op de expositie:

vrijdag 7 juni : ? (p)

dinsdag 11 juni : Anki Heinecke (p)
woensdag 12 : Sioe Tien de Ridder (p)
donderdag 13 : Letty La Faille / Riet Sielhorst (p)
vrijdag 14 : Aukje Hetebrij  (p)
zaterdag 16 : Anja Berger

maandag 17 : Corrie Spitzen (p)
dinsdag 18 : Anneke Oostra, Dorothé v.d. Laak (p)
woensdag 19 : Afke Potze (p)
donderdag 20 : Leo Jutten (p)
vrijdag 21 : Klaas van der Veen (p)


2. Alle toezichthouders ontvangen bij het inleveren op dinsdag 4 juni een instructie met aandachtspunten voor de dienst; op een na krijgt ieder ook een toegangspasje (p). De uitzondering is:

- Anja Berger moet een afspraak maken met Aukje Hetebrij om haar pasje over te nemen.

3. Alle pasjes beslist inleveren op zaterdag 22 juni bij het bestuur.

4. Mocht u verhinderd zijn om dienst te doen, dan graag z.s.m. bericht aan Harry: M 06 8340 5314.

5. Openingstijden Galerie: maandag t/m vrijdag : 13.30 - 17.00 uur
zaterdag : 10.00 - 12.30 uur

Het nieuwe seizoen
Inmiddels hebben 26 leden te kennen gegeven dat zij in het seizoen 2019-2020 willen doorgaan en van overioge deelnemers is het nog niet bekend. Er is één opzegging.
Graag tijdens de tentoonstelling de gegevens te noteren van bezoekers die interesse hebben.
We zijn blij dat Anne ons ook in het komend seizoen weer wil bijstaan.

Erato Festival in Meppel
17, 18 en 19 mei is er in Meppel een klassiek muziek festival met aan de muur schilderijen van onze docent Anne Mercker.

Project Rembrandt, tip van Dorothé van der Laak
Veel van onze leden kijken naar dat leuke TV programma Project Rembrandt. Zie ook de website: https://projectrembrandt.ntr.nl/category/masterclasses/
Op deze site tref je ook een aantal masterclasses aan met nuttige tips voor het schilderen. Hoe bouw je een portret laag voor laag op? Kunstenares en jurylid Iris Frederix legt het uit in zes lessen van vijf minuten. Dorothé heeft inmiddels deze masterclasses met succes gevolgd en heeft inmiddels met veel plezier een Rembrandt geschilderd. Een aanrader volgens Dorothé!

De volgende Nieuwsbrief
In augustus volgt de traditionele uitnodiging voor de jaarvergadering op dinsdag 1 oktober om 20.00 uur in de Zuidwester. Schrijf ook deze datum in je agenda! Het schilderseizoen begint op maandag 7 oktober en dinsdag 8 oktober.