Home » Nieuws

Nieuwsbrief 78

We gaan nog een aantal keren schilderen en daarna sluiten we het seizoen in de Zuidwester weer af. In deze Nieuwsbrief vinden jullie informatie over de laatste bijeenkomsten, de mogelijkheid om in te tekenen op vervolglessen bij Anne en de expositie van onze schilderijen in de Galerie. Het bijbehorende invulformulier voor de expositie wordt tijdens de lessen van 11/12 februari uitgedeeld.

Website
Enkele fotos van de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 13 januari en de excursie naar het Groninger museum op donderdag 17 januari staan op de website: https://sas-steenwijk.jouwweb.nl/

De afloop van het seizoen
De laatste bijeenkomsten van de SAS zijn op maandag 11 maart en dinsdag 12 maart.

Vervolglessen bij Anne Mercker
Anne biedt ons de gelegenheid om bij haar thuis nog 4 keer te komen schilderen, op dezelfde dagen en tijd als in de Korf. Deze cyclus start op dinsdagavond 19 maart. De kosten bedragen € 35,- inclusief koffie/thee; graag voor afloop van ons seizoen bij Anne opgeven en tegelijk betalen.

Expositie in de Galerie 2019
Van 7 juni t/m 21 juni houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in de Galerie Steenwijk. Het volgende schema wordt aangehouden:

dinsdag 4 juni, werkstukken brengen van 16.00 - 17.00 uur (1 werkstuk per lid!)
vrijdag 7 juni, de tentoonstelling is voor het eerst te bezichtigen
zaterdag 8 juni, de officiële opening om 10.30 uur
vrijdag 21 juni, de laatste openingsdag
zaterdag 22 juni, ophalen werkstukken van 10.00 - 11.00 uur

Jullie krijgen de vragenlijst voor deelname op 11/12 februari uitgereikt. Leveren jullie deze s.v.p. voor eind februari in! Zodra alles binnen is worden de gegevens verwerkt en volgt de definitieve regeling van het toezichthouden.
Voor onze nieuwe leden is de taak van toezichthouder wellicht nog onduidelijk. Vraag er eens naar tijdens het schilderen, dan blijkt ongetwijfeld hoe leuk en gezellig het is!

Inleveren van schilderij met ogen
De leden van de SAS hebben een schildersdoek van 30 x 30 gekregen om een schilderij te maken met het thema ogen. Graag de zijkanten van het schilderij ook mee schilderen in kleur of in zwart. Uiterlijk maandag 4 en dinsdag 5 maart kunnen deze schilderijen ingeleverd worden. We gaan van deze schilderijen panelen maken voor de expositie in de Galerie. Let op: je hoeft niet mee te doen!

Diashow
Ook dit jaar willen wij tijdens de tentoonstelling weer een continue diavoorstelling laten zien van ons werk uit afgelopen jaren. De Galerie beschikt over een groot TV toestel, dat in de nis links van de ingang wordt opgesteld met comfortabele stoelen er voor.

Hiertoe moeten foto’s worden gemaakt. Wij stellen voor om dit te doen tijdens de lessen op 18/19 en 25/26 februari. Wanneer u hiervoor twee mooie schilderijen meeneemt (vorig jaar niet vertoond), zorgen Klaas en Harry voor het fotograferen!

Wanneer je zelf geschikte digitale foto’s hebt van jouw werk (1 Mb of groter), wordt je verzocht deze op te sturen naar kw.vanderveen@gmail.com

De fotos worden verwerkt in het programma Windows Movie Maker en aangevuld met enkele fotos van onze bijeenkomsten en vorige tentoonstellingen. Ook wordt jouw naam bij de schilderijen vermeld.

Nog schilderijen in de opslag?
De Kringloopwinkel verkoopt in de maand februari schilderijen voor een goed doel. Heb je nog schilderijen die je wilt schenken aan de kringloopwinkel? Breng de schilderijen dan naar de achterkant van de kringloopwinkel. Een mooie bestemming voor overbodige schilderijen!